De heer Gerard Dielessen

 
 
Curriculum Vitae

sprekers & Inleiders

Gerard Dielessen is sinds september 2003 algemeen directeur van de NOS. Hij begon zijn journalistieke loopbaan bij het Utrechts Nieuwsblad en maakte in 1986 de overstap naar de NOS. Daar was hij eerst chef/eindredacteur bij het Jeugdjournaal en vervolgens redactiechef van het NOS Journaal.

In 1992 ging Dielessen terug naar de krant, naar Wegener, en leidde daar in de provincie Gelderland een fusieproces van verschillende regionale dagbladen, waaronder de Arnhemse Courant, Apeldoorns Courant, Deventer Dagblad en Gelders Dagblad.

In 1997 keer hij weer terug bij de publieke omroep in Hilversum en werd hoofdredacteur van de dagelijkse actualiteitenrubriek NOVA in een periode die werd gedomineerd door belangrijk wereldnieuws zoals het uiteenvallen van het voormalige Joegoslavië, de vuurwerkramp in Enschede en de tragedies rond 11 september in New York. Van 1 maart 2002 tot september 2003 stond Dielessen aan het roer bij NOS Studio Sport en verklaart meteen zijn liefde voor de sport.

Inmiddels is Gerard Dielessen ruim vijf jaar Algemeen Directeur van de NOS. In die periode bouwde hij de grootste nieuwsorganisatie in Nederland uit tot een moderne multimediaal bedrijf dat in 2008 werd gekroond tot Mediabedrijf van het Jaar.