De heer Hans van der Loo

 
 
Curriculum Vitae

sprekers & Inleiders

Head of European Union Liaison, Shell International

Hans van der Loo is adviseur voor de president van WBCSD (Wereldhandelsraad voor Duurzame Ontwikkeling), lobbying voor verbeterde kaderomstandigheden die eisen dat bedrijven meer duurzaam te werk gaan.

Als bestuurslid van AtomiumCulture, opgericht door de voormalig Franse President Giscard d'Estaing, werkt hij er aan om de positie van Science & Technology te versterken in de ogen van zowel de samenleving als beleidsmakers in het bijzonder.

Eerder werkte hij al 30 jaar voor Shell en woonde in 7 landen, waaronder Japan en de
Filippijnen en werkte hij in meer dan 40 landen over de hele wereld in o.a. marketing, handel, strategie consultancy, financiën, planning, retail netwerk ontwikkeling, veranderingsbeheer en retail innovatie. Eind jaren 90 leidde hij een multidisciplinaire Team dat door het toepassen van FMCG marketing technieken productaanbod ontwikkelde als V-Power, Pura en Optimax. Deze producten zijn in meer dan 60 landen uitgerold.

In 2000 werd hij Senior Regional Adviser voor Europa en Canada en steunde de voorzitters van Shell bedrijven in de regio. In 2004 heeft hij Shell's European Union Liaison kantoor in Brussel opgericht en ontwikkelde innovatieve benaderingen, zoals multi-stakeholders gezamenlijke voorspraak coalities op het gebied van Biobrandstoffen, CCS en gas als nieuwe manieren van effectieve beïnvloeding. Hij vertegenwoordigde Shell in diverse Industrieverenigingen en was lid van de Advies Ondersteuningsgroep BusinessEurope. Sinds 2004 is hij sherpa naar twee Royal Dutch Shell CEO’s in de European Round Table of Industrialists (ERT) en vertegenwoordigde Shell in diverse ERT Werkgroepen. Van 2003 tot 2009 was hij ook bestuurslid van A/S Norske Shell.

Hans is in 1979 afgestudeerd aan de Nyenrode Universiteit in Nederland en heeft in 1981 een Master Degree in Oxford behaald aan de European School of Management in Parijs, Oxford en Düsseldorf. In 1989 werd hij ingeschreven door Shell in de EU Executive Training Programma in Japan voordat hij een opdracht kreeg in Tokio. Hij heeft senior management cursussen bij INSEAD en IMD gedaan. Voordat hij bij Shell kwam, diende hij als Scientific Support Officer bij het personeelscollege van de Koninklijke Luchtmacht. In de loop van zijn opleiding heeft hij gewerkt in verschillende automobielbedrijven (Duitsland, Frankrijk, Japan), de Foodsector (UK) en als Associate bij McKinsey & Co in Duitsland.