De heer Ir. Camiel Eurlings

 
 
Curriculum Vitae

sprekers & Inleiders

Camiel Eurlings (1973) Camiel Martinus Petrus Stephanus (Camiel) Eurlings studeerde na het behalen van het diploma gymnasium- B technische bedrijfskunde (bedrijfseconomie en marketing) aan de Technische Universiteit te Eindhoven. Hij behaalde zijn ingenieursdiploma in 1998. Hij was tijdens zijn studie betrokken bij onderzoeksprojecten van Canon Ing Baraki in Japan en van DSM Reseach te Geleen.
Van 1994 tot 1998 was hij voor het CDA lid van de gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul en vervolgens lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hij werd in 2004 lid van het Europees Parlement en was leider van de CDA-delegatie.
De heer Eurlings was vice-voorzitter van de Europese Volkspartij (EVP), president van de Unie van het Robert Schuman Instituut en bestuurslid van het European Ideas Network. Ir. C.M.P.S. Eurlings werd op 22 februari 2007 benoemd tot minister van Verkeer en Waterstaat in het Vierde Kabinet-Balkenende. Na zijn ministerschap werd Camiel Eurlings Directeur bij de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij en Executive Vice President van Air France KLM Cargo. Naast zijn directeurschap bij KLM is Camiel Eurlings voorzitter van Olympisch Vuur 2028.