De heer Ir. Philip Smits

 
 
Curriculum Vitae

sprekers & Inleiders

Philip R.J. Smits (1950) volgde na zijn HBS-B de ingenieursopleiding Civiele Techniek aan de TU te Delft, naast een parttime student-assistentschap. Nog tijdens zijn studie was hij oprichter/eigenaar van een constructiebureau voor de utiliteitsbouw. Na de Militaire Dienst voltooide hij zijn opleiding met een International en een Finance Programm for Executives op Inseas te Fontainebleau.

Philip Smits werd in 1981 benoemd tot commercieel en marketingdirecteur bij de Consolidates Groep te Gorinchem en vervolgens in 1992 tot directeur bij de handelsorganisatie in hout- en bouwmaterialen Jongeneel te Utrecht. Deze functie verwisselde hij in 1996 voor het lidmaatschap van de Raad van Bestuur (COO) van de Koninklijke IBC, een bouwconcern te Best met een omzet van € 550 miljoen en actief in Nederland en België. Hij was aldaar verantwoordelijk voor strategie, human resources, business development en ICT voor alle Nederlandse activiteiten.

In november 2002 werd hij door het Bestuur van de Coöperatieve Vereniging "Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer (VBA) B.A. benoemd tot voorzitter van de directie. De VBA behartigt de coöperatieve belangen van 3500 leden, heeft een omzet van € 1,5 miljard en telt 1900 personeelsleden. Vanaf 1 februari 2006 trad hij in dienst bij The Greenery als algemeen directeur. The Greenery, eigendom van Coöperatie The Greenery (voorheen VTN), is een afzetorganisatie van groente en fruit met een omzet van ± € 2 miljard en 2500 personeelsleden. In zijn vrije tijd is Philip Smits een verwoed (zee-)zeiler en (marathon) loper. Hij is gehuwd en heeft twee zoons