De heer Prof. dr Jaap Boonstra

 
 
Curriculum Vitae

sprekers & Inleiders

Jaap Boonstra is hoogleraar “Organization Dynamics bij Esade Business School in Barcelona en hoogleraar “Organizational Change” bij WU, Vienna University for Economics and Business. Daarnaast is hij kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in Den Haag. Eerder was hij rector bij interuniversitair centrum voor organisatie en veranderkunde in Utrecht en hoogleraar “Organisatieverandering” aan de Universiteit van Amsterdam.  Hij was commissaris bij enkele Nederlandse bedrijven en toezichthouder bij International Choreographic Arts Centre ICK en bij Spirit, een jeugdzorginstelling in Amsterdam. Als zelfstandig adviseur is hij betrokken bij complexe veranderingsprocessen in organisaties in Nederland, Spanje en Duitsland.

Op Esade Business School verzorgt Jaap onderwijs over verandermanagement, strategische besluitvorming, internationale samenwerking en leiderschap voor internationale studenten. Hij is betrokken in leergangen voor bestuurders en leiders in internationale organisaties over organisatieverandering en leiderschapsontwikkeling. Bij WU draagt hij bij aan een Executive leergang over verandermanagement in Roemenië. Bij de NSOB speelt hij een rol in leergangen voor leiders in publieke en maatschappelijke organisaties.

Als onderzoeker verricht hij onderzoek naar de relatie tussen strategische en culturele verandering en organisaties en de betekenis van leiderschap in deze veranderingen. Hij is betrokken in onderzoek naar technologische en organisatorische aspecten van innovatie en naar duurzame veranderingen in organisatorische netwerken. Zijn huidige onderzoek richt zich op waardegedreven leiderschap, cultuurverandering, internationale samenwerking en maatschappelijke innovatie.

Jaap publiceerde meer dan tweehonderd artikelen en diverse boeken over technologische en organisatorische vernieuwing, management van verandering, leerprocessen in organisatorische netwerken en transformationeel leiderschap.