Dhr Prof. dr Mathieu Weggeman

 
 
Curriculum Vitae

sprekers & Inleiders

De Heer Mathieu Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven (www.tue.nl). Daarnaast is hij strategic associate van Squarewise (www.squarewise.com) en voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur. Mathieu Weggeman heeft als focus voor zijn onderzoek gekozen voor het begrijpen en verklaren van innovatieprocessen in technologie- en kennisintensieve organisaties. Zijn bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar het leidinggeven aan professionals, het realiseren van collectieve flow in organisaties en de werkwijzen van de netwerkgeneratie (zoals crowd sourcing).

In de tijd dat hij werkte voor de Raad van Bestuur van Philips, leerde hij het vak ondermeer van meesters als C.K. Prahalad en Sumantra Ghoshal. Verder was hij partner bij Twynstra Gudde Management Consultants en Chef Innovatie bij de Baak Managementcentrum VNO-NCW. In zijn adviespraktijk houdt Weggeman zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van kennisintensieve organisaties, het faciliteren van een innovatie- en kennisvriendelijke cultuur, de productiviteit van Werknemer 2.0 en het stimuleren van de esthetiek van werkprocessen.

Reclame: Voor zijn bijdragen aan de vakliteratuur ontving hij in 2001 van de Orde van Organisatiekundigen en –Adviseurs de oeuvreprijs.

In 2005 publiceert Management Team dat Weggeman door zijn collega’s is gekozen in de Top-10 van beste Nederlandse organisatieadviseurs; weliswaar op de 10e plaats (ex-equo met Prof. dr. Arie van der Zwan), maar toch. In 2008 wint zijn boek “Leidinggeven aan professionals? Niet doen!” de Managementboek van het Jaar Prijs en wordt het genomineerd voor de Gids prijs 2008 voor het beste HRM-boek.