De heer dr ir Paul Iske

 
 
Curriculum Vitae

sprekers & Inleiders

Na zijn promotie in de theoretische natuurkunde werkte Paul Iske vanaf 1989 voor Shell Research waar hij betrokken was bij het realiseren en verbeteren van de relatie met externe onderzoeksinstituten en in kennisoverdracht tussen Onderzoek & technische diensten organisatie en de productieomgeving (raffinaderijen en fabrieken.) Van 1995 tot 1997 was hij directeur en kennisadviseur bij INTEGRAL research Partners waar hij zich richtte op de toepassing van onderzoek & ontwikkeling in niet onderzoeks-omgevingen.

Paul Iske werkt sinds 1997 bij ABNAMRO. Eerder bij ABN AMRO Global Transaction Services (GTS) als Hoofd Kennismanagement. Op dit moment is hij Senior Vice President, Intellectual Capital Development bij ABNAMRO Bank. Hiervoor was Paul Chief Knowledge Officer voor ABN AMRO Wholesale en CKO voor ABN AMRO Corporate Finance en daarvoor Vice President kennis netwerken binnen de ABN AMRO e-Commerce organisatie.

Paul is coordinator van ‘Dialogues’, een onafhankelijk netwerk waarin kennis wordt gedeeld met als missie: ‘Dialogues stimuleert ondernemend denken en gedrag.”

Op free-lance basis is Paul onafhankelijk adviseur op het gebied van Kennis bewust management en ondersteunt organisaties in de ontwikkeling en implementatie van programma’s met kennis als strategische productiefactor. Hij is frequent spreker op internationale conferenties en begeleidt workshops die zich richten op Kennismanagement en Innovatie.

Sinds 2003, is Paul Kennis Coördinator binnen het kennis – en coördinatiecentrum van Good Healthcare Innovation Practice (GHIP) Network in Nederland., een ‘click & brick’ infrastructuur die de ontwikkeling, identificatie en disseminatie van good innovation practices in de gezondheidssector. Sinds 2004, ondersteunt hij het Dutch Network for Clinical Excellence, een alliantie van professionals in de zorg, die zich richten op het verbeteren van de effectiviteit , veiligheid, kwaliteit en efficiency van de gezondheidszorg.

In 1997 werd Paul Iske Visiting Fellow op de Universiteit van Newcastle (UK), met als onderwerp "Interfacing Industry & Academia". Van 1999-2002, was Paul Visiting Professor voor de technische faculteit van de Universiteit van Newcastle, met als specialisatie "Intellectual Capital".

Sinds 2002 is Paul lid van de redactie van KM Magazine, een van de leidende internationale journaals voor (toegepast) kennismanagement. Voor de Europese commissie is hij een van de adviseurs voor een aantal kennismanagementprojecten. Hij is aangewezen door de Europese commissie als lid van een international team om richtlijnen en best practices voor kennismanagement te ontwikkelen