De heer drs Bart van Schriek

 
 
Curriculum Vitae

sprekers & Inleiders

Bart van Schriek is vice voorzitter van de Raad van Bestuur van Stage Entertainment, het internationale live entertainment bedrijf opgericht door Joop van den Ende in 1999. Zijn belangrijkste verantwoordelijkheden zijn Financiën en International Business Development. Hij werkt bij Stage Entertainment vanaf het eerste begin en is de laatste jaren verantwoordelijk geweest voor de internationale expansie naar Duitsland, Spanje, Rusland, Italië en Frankrijk.

Bart van Schriek studeerde economie aan de Universiteit van Groningen en is Register Accountant (RA.)

In de eerste jaren van zijn carrière bekleedde Bart senior financieel management posities bij Electronic Data Systems (EDS) en Unisource.

Stage Entertainment exploiteert op dit moment negen theaters in Duitsland, drie in Madrid en drie theaters in Nederland. In de herfst van 2004 is het vijftheater complex New World Stages geopend in New York, Manhattan. Nieuwe theaters worden gebouwd in Amsterdam, Munchen en Madrid. Het bedrijf heeft een exclusief partnership met Disney Theatrical Worldwide om The Lion King, Beauty and the Beast en Aida te presenteren in Duitsland, Nederland en andere continentaal Europese landen. In juli 2003 breidde het bedrijf haar theateractiviteiten uit naar Spanje. In april 2004 tekende Stage Entertainment een overeenkomst met Littlestar, het producerende bedrijf achter Mama Mia! om lokale versies van de musical door Europa te presenteren. Eind 2004 startte de activiteiten in Moskou met een succesvol jaar voor Cats en de start van Mama Mia! in de herfst van 2006. In 2005 startte Stage Entertainment op de Franse markt door Theater Mogador in parijs aan te kopen en de lancering van Cabaret in de Folies Bergère voor herfst 2006. Het bedrijf heeft de intentie om in de tweede helft van 2006 te starten op de Italiaanse musical markt.