DE HEER ING M.P. BAKKER

Drs. ing. M.P. (Peter) Bakker (1961) is sinds 1 januari 2012 president van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) in Genève.

Peter Bakker was voorzitter van de Raad van Bestuur van TPG N.V., de houdstermaatschappij van TNT en Koninklijke TPG Post. Hij is teruggetreden als bestuurder van TNT N.V. in mei 2011 toen het bedrijf werd gesplitst in PostNL en TNTExpress.

Peter Bakker begon zijn loopbaan in 1984 bij TS Seeds Holdings B.V. In 1991 trad hij in dienst bij TPG Post. In 1993 werd hij benoemd tot financieel directeur van de business unit Pakketservice. Twee jaar later stapte hij over naar de business unit Logistiek, waar hij directeur marketing en sales werd. In 1996 werd Bakker benoemd tot directeur Financial Control. In hetzelfde jaar stond hij aan het hoofd van het team dat de onderhandelingen voerde die leidden tot de succesvolle overname van TNT en GD Express Worldwide.

Bakker kreeg in 1997 zitting in de directie van TPG Post. In juni 1998 splitste het bedrijf zich af van Koninklijke PTT Nederland NV. Sindsdien is het bedrijf als TPG N.V. zelfstandig genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt. Vanaf de beursnotering was Peter Bakker Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van TPG.

Nevenfuncties: Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Postkantoren B.V., lid Raad van Advies ABN Amro N.V.