De heer drs. ing. W.P.J. Berkman (1967)

Wessel Berkman geboren op 25-5-1967, gehuwd en een opleiding aan de HTS Autotechniek en de Universiteit van Amsterdam, richting bedrijfskunde.

Mijn persoonlijke missie: Onderscheidende energievolle en trotse organisaties te creëren waar medewerkers dagelijks graag naar toe rijden en waar klanten met sterke voorkeur willen kopen!

Met de door mij in 1999 opgerichte The Brown Paper Company, te Bilthoven (www.brownpapercompany.nl) verbeter ik nog dagelijks organisaties, samen met mijn team van meer dan 50 top getrainde verbeteraars. We laten ons afrekenen op de behaalde operationele resultaten door het creëren en implementeren van een onderscheidend organisatie-DNA. Dit doen we met onze pragmatische formule ‘de brown paper methode’ door integrale aandacht voor de structurele en culturele organisatie DNA-elementen.

Dagelijks houd ik me bezig met business development en het runnen van projecten. In 2011 hebben we de magische grens van 1 miljard extra omzet gegenereerd met onze klanten. In 2014 zijn we door Management Team gekozen tot de NR 1 in onze sector!

Ik investeer ook in diverse ondernemingen (o.a. de welbekende De Fietsfabriek www.defietsfabriek.nl, Mercury Holding (B2B verzekeraar), en BlissFuel (beauty capsules).

Door Nyenrode ben ik gevraagd om het commerciële curriculum op te zetten met leergangen om commercie te professionaliseren en neem sinds 2015 plaats in het bestuur van de Nationale Haring Partij en ben verantwoordelijk voor de corporate members.

Ik ben regelmatig spreker, uitdager en sessiebegeleider op events en heb meer dan 150 artikelen over management geschreven. Daarnaast heb ik meerdere boeken gepubliceerd waarvan er meer dan 10.000 zijn verkocht over organisatieverbetering. Geen theoretische verhalen maar in de praktijk bewezen oplossingen die je morgen kunt toepassen om te verbeteren, soms pijnlijk pragmatisch.

Bestsellers zijn:
– De Brown paper methode: de leukste manier van veranderen met de hoogste resultaten
– Sales, 50% meer omzet in 90 dagen (ook in het Engels)
– Management zoals het bedoeld is
– 365 uitdagende vragen om jezelf, collega’s en je relatie uit te dagen

Daarnaast ben ik medeoprichter en nog steeds actief binnen topnetwerken: zoals in 2003 NINTES (www.nintes.nl) opgericht met Paul Nouwen en Aad Veenman, het platform voor talentvolle toekomstige bestuurders. En daarnaast NedBricks, voorheen Club Goudhaantje, voor toekomstige CEO’s. Deze samen met het magazine Management Team. Verder heb ik LOS, inspiratie voor groei opgericht.

Ik woon in Naarden. Om topfit te blijven loop ik graag meerdere marathons per jaar, beklim ik graag bergen, kitesurf en fiets ik graag op mijn racefiets. Ben lid van verschillende sportclubs, fietsclub DOF (met topsporters, bekende Nederlanders en CEO’s),