BESTUUR

De heer dr. ir. A.W. Veenman (1947)- Voorzitter

Aad Veenman was president-directeur bij NS van 2002 - 2008. Tot 2002 was hij voorzitter van de raad van bestuur van Stork NV, waar hij sinds 1986 in diverse directiefuncties heeft gewerkt.

Daarvoor was hij als proces/project engineer en marketeer in dienst bij Hoogovens (Esmil International). Veenman begon zijn carrière met een LTS-opleiding tot machinebankwerker. Via UTS en HTS bracht hij het in 1984 tot doctor ingenieur aan de TU Delft, waar hij tussen 1989 en 1999 deeltijdhoogleraar was.

Huidige nevenfuncties:
- Voorzitter van de raad van Commissarissen van Achmea B.V.
- Boegbeeld Economische Topsector Logistiek tevens Voorzitter Strategisch Platform Logistiek
- Voorzitter Topteam TecBaseTwente ( Advanced Materials & Advanced Manufacturing)
- Lid raad van Commissarissen TenneT GmBh
- Voorzitter Raad van Advies Nationaal Lucht & Ruimtevaartlaboratorium
- Lid Stichtingsbestuur SBM Offshore
- Voorzitter College Lucht en Ruimtevaart Nederland (LRN)
- Voorzitter Adviesraad NLR (Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium)
- Voorzitter Nationale Haring Partij  
 
Voormalige nevenfuncties:
Aad Veenman heeft in de raad van commissarissen gezeten van o.a. Rabobank Nederland, TenneT B.V., GVB (Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam), Is voorzitter geweest van de raad van commissarissen Woonbron en Lid raad van commissarissen SPF Beheer B.V.  

- Voorzitter Raad van Toezicht ICT Regie
- Lid raad van commissarissen van Royal Huisman Shipyards
- Lid van Raad van Toezicht ECN
- Lid raad van commissarissen SURF/SURF-market
- Voorzitter Monitoring Commissie Talent naar de Top (Min. OCW en Min. EZ)
- Voorzitter Landelijke Commissie Valorisatie (Min. OCW & Min. EZ)
- Voorzitter Museumcommissie Centraal Museum Utrecht
- Voorzitter Raad Wetenschap, Techniek en Maatschappij (KIVI NIRIA)
- Lid Bestuur Next Generation Infrastructures
- Lid Stichting DHV
- Lid Raad van Advies Erasmus School of Accounting & Assurance
- Taskforce manager Wind op Zee (Min. EZ)

 
 

 

De heer drs. Marcel van der Schaaff


Gefascineerd door nieuwe technologieën en de veranderende vraag van de klant in de bestaande markten, op zoek naar nieuwe mogelijkheden om groei en rendement voor alle belanghebbenden te realiseren. Langdurige relaties, duurzame eco- structuren en integriteit zijn leidende principes om zakelijke en maatschappelijke activiteiten uit te voeren.

Marcel startte zijn carrière bij KPMG (1990-1991) Na zijn afstuderen in de economische wetenschappen (Universiteit van Amsterdam, 1996), bekleedde hij diverse functies in de financiële sector (Atradius, Lloyds Bank.) Vanaf 2000 is Marcel zelfstandig ondernemer en richt zich op het verbeteren van het kern-DNA van organisaties. In 2000 was hij een van de oprichters van Maptive.com gericht op diensten en producten voor mobiele data. In 2004 verkocht hij zijn aandeel aan een andere financiële dienstverlener. Hij is partner in The Brown Paper Company (www.brownpapercompany.nl ) en ondersteunt bedrijven om hun prestaties aanzienlijk te verbeteren (o.a. bluechips zoals Mammoet, KPN, PGGM, SITA, NN- groep, AEGON, SNS Bank, zie http://www.brownpapercompany.nl/klantwens.php#klanten.

In 2003 richtte hij NINTES (www.nintes.nl) op samen met Wessel Berkman. In 2015 samen met zijn collega-netwerk van partners, was hij mede-oprichter van NedBricks (www.nedbricks.nl), het netwerk voor de Nederlandse leiders.

In 2015 was hij mede-oprichter van Brown Paper Accelerator (www.brownpaperaccelerator.nl), dat bedrijven ondersteunt in het opnieuw uitvinden van hun toekomstig bestaan.

Met zijn collega-partners is hij een investeerder in diverse bedrijven, waaronder o.a. De Fietsfabriek (www.defietsfabriek.nl). In 2013 ontwikkelde hij het idee voor een nieuwe Nederlands B2B-verzekeraar en was in 2014 mede-oprichter van Mercury Partners Holding B.V. (www.mercurytc.com) met als doel de markt voor kredietverzekering te heruitvinden.

Marcel is oprichter / directeur van Stichting NINTES, ambassadeur voor The Net4kids Foundation (www.net4kids.org). Eerder was hij lid van het bestuur van Stichting Festival Classique (www.festivalclassique.nl) en voorzitter van de partijcommissie Economische Zaken van de VVD.

Marcel gepubliceerde artikelen in diverse tijdschriften en co-publiceerde zijn eerste boek The Brown Paper Methode in 2009:  (www.brownpapercompany.nl/kennis_delen.php#boeken).

Marcel woont in Rotterdam met zijn vrouw en kinderen. In zijn vrije tijd houdt hij van sport (fietsen, hardlopen, zwemmen) cultuur en literatuur.