Hoe ontwikkel ik? Over eigenwijs, eigenheid en evenwicht met Stanislaw Wasowicz (Regional Director Alliances EMEA, smartrecruiters) en Annette Mosman (Vz Raad van Bestuur APG Groep).

Stanislaw Wasowicz spreekt vanuit de context wat technologie gaat doen met de arbeidsmarkt in relatie tot de ontwikkeling van mensen. (Are you a lamplighter? How technology is changing recruitment forever). De onwaarschijnlijk snelle ontwikkeling van disruptive technologieën en hun grootschalige gevolgen op de maatschappij met name vanuit werk. Als we de arbeidsmarkt opnieuw zouden indelen, zou dat dan op dezelfde wijze zijn als nu? Of zouden we veranderen van ‘baan’ naar ‘werk’?

Annette Mosman (Voorzitter Raad van Bestuur APG Groep). Recent is Annette Mosman zakenvrouw van het jaar geworden. Als Topvrouw van het jaar hoopt Annette andere vrouwen te inspireren om aan het werk te gaan. In Nederland werkt nog altijd zeventig procent van de vrouwen parttime. Daarmee werken Nederlandse vrouwen het minste van heel Europa en dat vindt ze zonde. “Je kan niet parttime topsporter zijn. Dat is waarom ik het ook goed vind om dit een jaar te doen.”

Volgens Mosman ging het vroeger nog over of diversiteit in de top een goed idee was, daarna waren er quota nodig om vrouwen in hoge functies te krijgen, maar dat is nog altijd niet genoeg. “Voor heel veel banen zijn die pijplijnen gewoon te kort. Ik hoop vrouwen te inspireren en te motiveren. Het is ook gewoon leuk. Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt en heel veel leuke mensen ontmoet. Dit geeft mij het gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid. Meer dan wanneer ik drie dagen zou werken”, besluit de topvrouw.