Bestuur

Harry van de Kraats

Harry van de Kraats (53) is per 1 januari 2020 benoemd tot partner van Maes & Lunau Executive Search. Hij richt zich binnen Maes & Lunau op de brede praktijk van bestuurders en toezichthouders voor het Nederlandse bedrijfsleven. Tot eind 2019 was Harry algemeen directeur bij de Algemene Werkgevers Vereniging Nederland (AWVN) en directeur Sociale Zaken bij VNO/NCW. Daarvoor was hij directeur Human Resources bij de NS, TomTom, directeur Sales & Marketing Services bij Wolters Kluwer en bekleedde hij diverse HR-directiefuncties bij Unilever.

Wessel Berkman

Wessel Berkman geboren op 25-5-1967, gehuwd en heeft een opleiding aan de HTS Autotechniek en de Universiteit van Amsterdam, richting bedrijfskunde gevolgd.
Mijn persoonlijke missie: Onderscheidende energievolle en trotse organisaties te creëren waar medewerkers dagelijks graag naar toe rijden en waar klanten met sterke voorkeur willen kopen! Oprichter van de ‘The Social Selling Company‘, ‘De Commerciële Revolutie‘ en ‘The Brown Paper Company’ (verkocht in 2017). Berkman wist zich met zijn team sinds 1999 te profileren als commercieel expert op het gebied van significante organische groei in on- en offline commercie met resultaatafhankelijke beloningsmodellen. Hij bracht meerdere populaire managementboeken uit, waaronder: ‘De Commerciële Revolutie’ , ‘Management zoals het bedoeld is’, ‘de brown paper methode’ en ‘LEF, het geheim van marktverstoorders ontrafeld’. Samen met Marcel van der Schaaff richtte hij top netwerken Nintes, Nedbricks (voor bestuurders) en The Millennials (voor super talenten binnen grote organisaties op).

Marcel van der Schaaff

Gefascineerd door nieuwe technologieën en de veranderende vraag van de klant in de bestaande markten, op zoek naar nieuwe mogelijkheden om groei en rendement voor alle belanghebbenden te realiseren. Langdurige relaties, duurzame eco- structuren en integriteit zijn leidende principes om zakelijke en maatschappelijke activiteiten uit te voeren. Marcel studeerde economie en was daarna actief in de financiële sector (Atradius, Lloyds Bank.) Hij was mede-oprichter en investeerder van Maptive een startup in IT en telecom. Marcel is partner bij The BrownPaper Company, waar hij zich richt op incubatie van innovatie, startersactiviteiten voor middelgrote en grote bedrijven. Als ondernemer en investeerder is hij de bedenker en mede-oprichter van Mercury Trade Credit, de innovatieve kredietverzekeraar. In 2018 heeft hij het initiatief genomen voor de oprichting van Carteman Ventures, dat investeringen doet in technologie voor de energie-transitie. Marcel is oprichter / directeur van Stichting NINTES en Stichting NedBricks en ambassadeur voor The Net4kids Foundation (www.net4kids.org). Eerder was hij lid van het bestuur van Stichting Festival Classique (www.festivalclassique.nl) en voorzitter van de partijcommissie Economische Zaken van de VVD. Marcel publiceerde artikelen in diverse tijdschriften en co-publiceerde het boek The Brown Paper Methode in 2009. Marcel woont in Rotterdam met zijn vrouw en kinderen. In zijn vrije tijd houdt hij van sport (fietsen, hardlopen, zwemmen en schaatsen) cultuur en literatuur.

Comité van aanbeveling