MEVROUW DRS. A. VAN HUFFELEN

‘Het realiseren van energiebesparing en duurzame energie projecten is vitaal voor het overleven van mensen op onze planeet!’
Alexandra van Huffelen (1968) is algemeen directeur van het gemeentelijk vervoerbedrijf (GVB) te Amsterdam. Eerder was zij als wethouder in Rotterdam verantwoordelijk voor duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte. Voorafgaand aan haar wethouderschap was zij directeur New Energy Essent NV en managing director van Deutsche Essent. Beide onderdeel van het Nederlandse energiebedrijf Essent.
Van Huffelen studeerde bestuurskunde en politicologie aan de universiteiten van Leiden, Rotterdam en Aarhus (Denemarken). Hierop aansluitend volgde zij diverse opleidingen aan ondermeer Harvard en INSEAD. Haar loopbaan startte bij het ministerie van VROM. Vanaf 2000 is Alexandra van Huffelen werkzaam bij Essent, waar ze respectievelijk directeur Corporate Strategy, directeur Customer Relations was en directeur New Energy was en Deutsche Essent. Deutsche Essent vertegenwoordigt Essent in Duitsland. New Energy ontwikkelt, stimuleert en implementeert nieuwe en schone energieconcepten. De business unit bestaat uit de volgende teams: wind energie (Nl en Du), innovatie en elektrisch transport.